Wie wil geen lagere energiekosten? Het is altijd een uitdaging om het comfort zo hoog mogelijk te houden, efficiënt te werken en de energiekosten laag te houden. Hoe doe je dit? Wij hebben 3 manieren die niet alledaags zijn en daarom de spotlight verdienen. Hier kun je gegarandeerd mee besparen.
- Je kunt veel energie besparen met persluchtdetectie. Hiervoor kunnen wij de sensoren leveren. Het sluipverbruik van perslucht is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Daarom is dit een handige reminder om je erin te verdiepen. Wanneer een fabriek dicht is, loopt er vrijwel altijd lucht door de leidingen. Het is vrij kostbaar, vooral omdat het veel energie kost om perslucht op te wekken. Hiermee kun je op jaarbasis ruim besparen. Hoe krijg je hier grip op? Door continu het verbruik te meten en te monitoren. Hierdoor zie je snel afwijkingen en kunnen alle lekken snel opgespoord worden. Dit zou eigenlijk net zo geregistreerd moeten worden als elektriciteit, water of gas. Vooral omdat perslucht ongemerkt verdampt en je hierdoor lekken nauwelijks opmerkt. Luchtlekkage is makkelijk te verhelpen. IPF is een sensor die die dit aanpakt.
- Energie besparen met onze radarsensor van IPF electronic. Dit sluit aan bij gebouwbeheer en haakt in op de energiekosten. Het is niet iets waar je direct bij stilstaat. Wel eentje die goed aan te pakken is. Het is als het ware een bewegingsdetector die aanspringt op warmte. Hij detecteert het temperatuurverschil. Daarnaast is deze sensor slimmer dan radar en infrarood. Je kunt het zo instellen dat het enkel een heftruck detecteert.
Wanneer bij een pand een grote roldeur is en deze loopt open voor iedereen en ieder voertuig dat hier voor staat, dan komt er een enorme hoeveelheid van koude lucht binnen. Dat zorgt voor warmteverlies. Wanneer een grote vrachtwagen voor de deur staat voor laden en lossen, wil je eigenlijk dat alleen de heftruck naar binnen kan. Dit kun je met deze slimme sensor instellen. Ook binnen in magazijnen kan men hetzelfde regelen. Hier kan heel wat energie mee bespaard worden. - Energie besparen kan ook met de aanwarmtijd of de koeltijd van een ruimte. Dit is de tijd die nodig is om een ruimte te verwarmen of te verkoelen. Als je veel meetgegevens vergelijkt ontstaat er een middenlijn qua tijd hoe lang het duurt voor een ruimte de gewenste waarde bereikt heeft. Wanneer het steeds langer duurt voordat een ruimte op temperatuur komt, dan is er waarschijnlijk een probleem met de installatie. De filters kunnen bijvoorbeeld vervuild raken. Hierdoor stroomt er steeds minder lucht de ruimte in of wordt het waterdebiet niet gehaald.
Leer om beter naar de ruimtetemperatuur te kijken en hier op te monitoren. Dan kan een sensor een melding geven wanneer het steeds meer moeite en energie kost om de ruimte op een bepaald peil te houden. Bij een melding is het tijd voor onderhoud. Het comfort wordt niet gehaald en je energieverbruik gaat omhoog. Check daarom de installatie. Wanneer onderhoud goed uitgevoerd wordt, zijn er lage energiekosten en een hoog comfort.
Hulp nodig? We helpen je graag energie besparen: 085 – 105 25 70