De problemen die kunnen ontstaan

Slechte power quality brengt diverse problemen met zich mee. Energieverlies en warmteontwikkeling dragen bij aan een hogere CO2 uitstoot en snellere slijtage of zelfs uitval van apparatuur.

Wil je hier meer informatie over neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

DE GEVOLGEN

Spanningskwaliteit

De spanning die vanuit het elektriciteitsnetwerk wordt overgebracht op je machines en apparaten moet voldoen aan een bepaalde kwaliteit, dit wordt ook wel spanningskwaliteit genoemd en is vastgelegd in de zogenaamde Netcode. Mocht de spanningskwaliteit van je bedrijf niet op orde zijn dan kan dit erg vervelende consequenties en eventuele met zich meebrengen. 

Eventuele gevolgen hiervan zijn als volgt:

Hogere energiekosten in verband met blindvermogen (warmteontwikkeling).

Denk bijvoorbeeld aan het uitvallen van de productielijn, beschadiging van je machinepark.

Knipperen van lampen, LED-verlichting.

Grotere slijtage aan de aangesloten machines en apparatuur, hierdoor zijn er hogere onderhoudskosten.

Ongewenste overbelasting en warmteontwikkeling in kabels en componenten.

Warmteontwikkeling van bijvoorbeeld kabels, verdelers en componenten (draaistroommotoren). Hierdoor is wellicht koeling noodzakelijk wat extra kosten met zich meebrengt.

Wil je meer weten over spanningskwaliteit? Neem dan contact op.

Oorzaak nummer 1 van bedrijfsbranden

De consequenties die we zo juist noemden zijn allemaal erg vervelend, echter kan een slechte netkwaliteit nog vervelender uitpakken. Elektriciteitsproblemen zijn oorzaak nummer 1 bij het ontstaan van bedrijfsbranden. Zorg er daarom altijd voor dat je netkwaliteit op orde is.

Wil je meer weten over netkwaliteit? Neem dan vrijblijvend contact op met Jaro Power Quality.

Blindvermogen voorkomen

Slechte stroom- en spanningskwaliteit brengt vooral schade met zich mee die we niet zien. Deze schade heeft onder andere betrekking op het energieverbruik. Door een slechte power factor (cos phi incl. harmonische vervuiling) bestaat de kans dat de energieleverancier blindenergie (kVARh) in rekening brengt. Dit is een kostenpost die verdwijnt op de factuur wanneer de stroom- en spanningskwaliteit verbeterd wordt. Verder zorgt een negatieve stroom- en spanningskwaliteit voor een ongewenste hogere CO2 uitstoot.

Wil je meer weten over blindvermogen? Neem dan vrijblijvend contact op met Jaro Power Quality.

Maak een afspraak

Twijfel je of de stroom- en netkwaliteit van je bedrijf wel op orde is? Wij kunnen met behulp van netanalyse bepalen in hoeverre de Power Quality verbeterd kan worden. Wij hebben jarenlange ervaring in het meten en beoordelen van de stroom- en netkwaliteit en dragen gepaste oplossingen aan.

Neem vandaag nog contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te maken en voorkom zo dat je getroffen wordt door de gevolgen van slechte Power Quality in je bedrijf.

Laat je informeren & inspireren

Wij delen graag onze kennis met onze klanten. Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Dat kan!

Onze projecten waar we trots op zijn

Wij zijn trots op onze projecten waar wij een steentje aan hebben kunnen bijgedragen. Om je een beeld te geven welke projecten dat zijn hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet.