Wat is Power Quality

Wij hebben jarenlang ervaring in het meten en beoordelen van distributienetten.

Wil je weten hoe we dat doen neem vrijblijvend contact met ons op.

WAT IS POWER QUALITY?

Power Quality betekent in Nederlands stroom- en spanningskwaliteit. Het is een verzamelnaam voor de kwaliteit van elektriciteit. Zoals vermogen beschreven kan worden als stroom en spanning, zo kan Power Quality beschreven worden als stroom- en spanningskwaliteit.

Energie verbruik

Vandaag de dag wordt er steeds meer energie verbruikt en decentraal opgewekt en dat heeft grote invloed op ons energie distributienet. Niet alleen de grotere hoeveelheid stroom die we vragen maar zeker ook de kwaliteit van de stroom wordt steeds belangrijker. Terwijl er steeds meer (elektronica) verbruikers bijkomen willen we die ook het liefst storingsvrij laten werken.

Daarbij is de kwaliteit van het distributienet zeker een belangrijke factor. Door diverse verbruikers op het net wordt het steeds moeilijker om de kwaliteit ervan optimaal te houden. Door het meten van de lokale stroom- en spanningskwaliteit, kunnen (mogelijke) problemen in kaart gebracht worden en kunnen deze problemen opgelost worden.

Zorg dat de netkwaliteit op orde is

Als de netkwaliteit binnen je bedrijf niet op orde is, kan dit zeer vervelende gevolgen hebben.

Denk bijvoorbeeld aan het uitvallen van de productielijn, beschadiging van je machinepark en warmteontwikkeling van bijvoorbeeld kabels en componenten.

Als gevolg van een slechte spanningskwaliteit ontstaan problemen rondom elektriciteit, oorzaak nummer 1 van bedrijfsbranden. Zorg er daarom altijd voor dat je spanningskwaliteit op orde is.

Power Quality aspecten

Power Quality aspecten omvatten de elektrische opwekking, transmissie en distributie van elektrische energie naar plaatselijke eindgebruikers. Vanwege het grote aantal betrokken partijen en een verscheidenheid aan definities en technische eisen, lijkt het onderwerp Power Quality vaak complex, maar dat is het in feite niet.

Voorbeelden van PQ aspecten zijn:

  • Harmonische vervorming
  • Transiënten
  • Flicker
  • Spanningsdips
  • Onderbrekingen

Wil je meer weten over PQ aspecten? Neem dan contact op.

Laat je informeren & inspireren

Wij delen graag onze kennis met onze klanten. Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Dat kan!

Onze projecten waar we trots op zijn

Wij zijn trots op onze projecten waar wij een steentje aan hebben kunnen bijgedragen. Om je een beeld te geven welke projecten dat zijn hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet.