Wij delen onze kennis graag

Hebben we naar aanleiding van onderstaande blogs je interesesses gewekt?

Heb je vragen laat het ons weten? Graag nodigen wij je uit voor een kop koffie bij ons op de zaak!

BLOG

Wij delen onze kennis graag. De kennis die we delen vertelt veel over onze dienstverlening.

Door deze te verspreiden laten we zien wat we kunnen en weten.

Welke voorbereidingen zijn nodig om met data aan de slag te kunnen

Waarom wil je met data in jouw gebouw aan de slag? Onder andere omdat je het klimaat in je gebouw goed wilt regelen. Je hebt te maken met allerlei installatiedelen. Ook ventilatie, koeling, verwarming en zelfs ook perslucht. Om dit goed met elkaar te verbinden en af te stemmen, wil je met de data van deze onderdelen aan de slag. Uiteindelijk zorgt dit voor een gezond en efficiënt klimaat.

Om met data aan de slag te kunnen, heb je altijd een digitaal regelsysteem nodig. Hierin wordt data verzameld. Ook als er geen data verzameld wordt, maar het real-time is kunnen we data in het Ommnia platform verzamelen. Dus de data is actueel of reeds in een database verzameld. Beide opties zijn mogelijk. Vervolgens kun je met data overzetten naar onderstaande en bovenstaande systemen. Communicatie tussen beide systemen (controller, ommnia platform) is mogelijk, mits je een aantal voorbereidingen treft.

Protocollen
Er moeten een protocollen beschikbaar zijn die aan twee kanten leesbaar of schrijfbaar zijn. Er wordt dan gesproken van read/write registers. De techniek van beide systemen moet hetzelfde zijn. Dezelfde projector die hetzelfde protocol ´spreekt´. Anders kun je het niet juist uitlezen. Zender en ontvanger moeten op hetzelfde niveau zitten qua protocollen.

Datapunten
Ook moet je weten wat de data voorstelt. Oftewel de datapunten. Er moet een lijst zijn van datapunten die overeenkomen met het protocol en dan kunnen we er iets mee. Hoeveel punten lezen we uit en wat vertegenwoordigen die punten? Hier maak je vervolgens afspraken over. Wanneer je bijvoorbeeld een pomp wilt uitlezen, heb je al snel te maken met honderden datapunten. Vaak zijn slechts enkele van die datapunten interessant. De ene keer is dat de temperatuur, dan een storing. Het is van belang dat je de gehele datapuntenlijst aan twee kanten inricht: zender en ontvanger.

Overzetten
Pas als je uit een van de vele protocollen verbinding hebt gekregen, kun je het overzetten naar een ander systeem. Met een beetje geluk is het te programmeren in de zelfde ´taal´. Je kunt dan data in een gebouw laten communiceren naar een ander systeem. Naar onderen toe, naar installatiedelen of naar boven toe naar het Ommnia Platform of naar het KNMI.

Laat ons weten of het jou is gelukt. Voor een helpende hand bel je 085 – 1052569

DEEL DIT BERICHT MET VRIENDEN

RECENTE BLOGS

Onze regeltechniek in de operatiekamer

Dit jaar hebben we op verzoek van Medical Building Solutions onze diensten ingezet in oogkliniek New Vision. Mede dankzij onze regeltechniek voldoet hier de operatiekamer aan de hoogste classificering. Leer ons kennen op het gebied van regeltechniek in de operatiekamer. Wie is de klant? Medical Building Solutions [MBS].

LEES VERDER >>>
Leren en werken

Wij zijn grote voorstander van een studie volgen en tegelijkertijd werken in een bedrijf. We merken dat dit een verschil kan maken in onze sector. Nu, maar zeker ook voor de toekomst. Wellicht dat dit het gat tussen lesstof van de opleiding en de praktijk bij bedrijven minder

LEES VERDER >>>

Laat je informeren & inspireren

Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Dat kan.
Wij delen graag onze kennis met onze klanten.

Nog Iets

Downloads

Wil je een Offerte ontvangen?

Neem vrijblijvend contact met ons op